1.23.2012

Spor Şart Mı Gerçekten? Test Edip Göreceğim!!!

Eğer sesim soluğum çıkmıyorsa anlayın ki diyeti bozdum pişmanım....
Az önce eve gelince tartıldım 91.10 kiloyum ...
Tahmin ettiğiniz gibi diyetimden şaştım yani.
Baktım böyle olmayacak, tek başıma yapamıyorum, kaç aydır aynı kiloların etrafında dönüp dolaşıyorum, istiktarsız bir insanmışım. :(
Yarın spora yazılmaya karar verdim. Hani şu B-fitler var ya bilmiyorum adını daha önce duydunuz mu? Onlardan birine yazılıyorum. Kaydımı alan bayanı hiç sevmedim. Bir tane hocasını gördüm, böyle ufak tefek çıtı pıtı birşeydi. Sevimli, güleryüzlü değildi ama hiçbiri. Şubeden şubeye değişiyordur mutlaka personel. Bir yazılsam mı yazılmasam mı diye bile düşündüm sonra dedim mecbursun Emma, buna mecbursun.
Yarın tartacaklar beni ölçülerimi alacaklarmış. Hiç hazzetmediğim şeyler. Bakmayın burada böyle açıkça yazdığıma normalde şişko biri olduğum için kilomu alelen söyleyecek kadar özgüvenim yok. Rica edeceğim kilomu ölçerlerken ve ölçülerimi alırken yanımda başka kimse olmasın. Görünen köy kılavuz istemez zaten, o kadar ayrıntı bilmelerine gerek yok benden başka kimsenin kilomu. :( Bunun stresini yaşıyorum şu an inanır mısınız? Bende göğsümü gere gere kilomu söyleyebilmek istiyorum artık. Utanmadan, sıkılmadan. Aslında bana kalsa ben söylerim, insanlar tuhaf tuhaf tepkiler vermeseler, mesela yaa gerçekten mi, ne! olamaz o kiloda mısın, vs.vs. bilirsiniz hepiniz. Yani kendimle barışığım da bu mevzuda insanlarla barışık değilim çünkü asıl kompleks sahibi olan onlar. Görüyorsun işte şişkoyum, 60 kiloyum mu diyecektim tabi ki 90 kiloyum diyeceğim niye öyle tuhaf tepki veriyorsun ki çok şaşırmışsın gibi.
Hadi hayırlısı diyorum bu sefer incelmek istiyorum defalarca kez istediğim gibi. Daha öncede bir spor salonuna gidiyordum o zaman ki halimden memnundum. 60lı kilolardaydım. 63-65 falan yani benim için en ideal olan kilomdaydım. Diyet yapmıyordum, spora da sadece haftada bir kez gidiyordum hareketim çoktu ama okuyordum çünkü o zamanlar.
Marta kadar 80 kilo olmak hedefim. Çok gibi gözükebilir bir ayda o kadar kilo biliyorum, hedef zaten bu. Ne kadar versem yanıma kar. :)
44 bedenim ya şimdi 42 beden olayım yani sporla birlikte neden olmasın? 1 ayda 1 beden incelme :)

3 yorum:

kozmetikperisi dedi ki...

Merhaba,acilen kilo verme isteğini anlıyorum ama bir ayda 10 kilo bir rakamı birden vermen demek aynı zmnda o kiloyu fazlasıyla geri alman anlamınada gelebilir.Yani haftada bir kilo verecek şekilde bir düzene girersen hem kalıcı zayıflarsın hemde kendini fazla yıpratmazsın.Bu arada gittiğin spor salonu aslında çok önemli öyle asık yüzlü olmalarını pek tutmadım açıkçası,oraya istekli gitmen orda iyi vakit geçirebilmen önemli yoksa spor salonuna yazılıpta ayda bir kere uğrayan spor salonunu zengin edenlerden olursun .Baya uzun yazdım sanırım ama zamanında bende kilolarımla çok uğraşmıştım o psikolojiyi çok iyi bilirim umarım sende başarılı olursun :)

Mia Wallace dedi ki...

ah spora ben de başlasam keşke! bence de olucak merak etme :)

Emma dedi ki...

kozmetikperisi çok teşekkürler içten yorumunuz için, şişko olunca insan birden daha hızlı kilo verebiliyor normal bir insana göre yani diyet yapmaya başlayınca kafadan bir 2-3 kilo gidiyor zaten yemek fazlalığı adı altında, ondan sonra zorlaşıyor işte kilo vermek çünkü asıl kilolar bu süreçten sonra yakılmaya başlıyor. Dediğiniz yine de doğru ama geri gelsin istemiyorsam dikkatli olmak şart. Spora da bir arkadaşımla gidiyorum ikimiz eğlendiriyoruz kendimizi tek başına olsam gidemezdim herhalde. :)
Güzel yorumunuz için çok teşekkürler inşallah gider kilolar ve bir daha geri gelmez kimseye :)

Mia Wallace spor önemli diyor herkes sanırım da doğru kendimi mutlu hissediyorum spor yaparken endorfin salgılıyor sanki bedenim. :) inşallah dediğiniz gibi olur da kurtulurum şu kilolardan, çok teşekkür ediyorum gerçekten önemli benim için yazılan her yorum. :)